HomeΚΡΗΤΗAναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης- Στον αέρα 45 εργαζόμενοι

Aναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης- Στον αέρα 45 εργαζόμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σβηστές παραμένουν προς το παρόν οι μηχανές στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου στη Βιομηχανική περιοχή, σήμερα πρώτη μέρα της σύμβασης της νέας εταιρείας που το ανέλαβε. Η σύμβαση της προηγούμενης εταιρείας έληξε την Κυριακή και ωστόσο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναδείχθηκε ως νέος μειοδότης εταιρεία από την Αθήνα.

Παρά τις ζυμώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση μεταξύ των εργαζομένων και των νέων εργοδοτών, έτσι ως αυτήν τη στιγμή το εργοστάσιο δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost εκπρόσωποι της νέας εταιρείας κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταθέσουν εκ νέου αιτήσεις για την πρόσληψη τους από τη νέα εταιρεία.

anakiklosi 2

Αφού έγινε αυτό μερίδα των εργαζομένων ειδοποιήθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας για προσωπικά ραντεβού σε ξενοδοχείο. Οι δύο πρώτοι απέρριψαν την πρόταση αφού αφορούσε δοκιμαστική μη αμειβόμενη εργασία 15ημέρου πριν η εταιρεία λάβει την τελική απόφαση. Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν πήγαν στο ραντεβού αλλά είχαν συνάντηση όλοι μαζί παρουσία του σωματείου τους με εκπρόσωπο της εταιρείας τους.

Σήμερα το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι από τα ξημερώματα βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο με εκπροσώπους συνδικαλιστών από διάφορους χώρους να τους συμπαραστέκονται. Προς το παρόν εντός του εργοστασίου βρίσκονται μόνο στελέχη της νέας εταιρείας ενώ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι νέοι εργαζόμενοι θα πιάσουν δουλειά. Πρόθεση των εργαζομένων είναι να διεκδικήσουν ότι ο νόμος τους επιτρέπει ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εταιρεία που αποχώρησε έχει καταβάλλει ήδη τις αποζημιώσεις και σήμερα θα δώσει τα χαρτιά της απόλυσης στους εργαζόμενους.

anakiklosi 1

Διεκδικούν επαναπρόσληψη

Για το θέμα αργά χθες το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σήμερα 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. και αναλαμβάνει η εταιρία Waste Solutions με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το σωματείο και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, η Waste Solutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και παίρνει συνεντεύξεις σε νεό προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν συναντήσεις και με τον Δήμο Ηρακλείου και με τον εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ (που έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και τις εργολαβίες) στα πλαίσια αλλαγής εταιρίας διαχείρισης του εργοστασίου Ανακύκλωσης.

Και οι δύο φορείς ασπάστηκαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στη νέα εταιρία με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Με βάση τα παραπάνω σήμερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο όπου ομόφωνα και με απόλυτη πλειοψηφία αποφασίστηκαν :

Οργανωμένα και αποφασισμένα να απαιτήσουν απο την εταιρία Waste Solutions άμεσα να προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και έπραξαν και όλοι οι προηγούμενοι εργοδότες.

Να δοθεί συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 02/11 και ώρα 10:00 έξω από τις πύλες του εργοστασίου όπου θα ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με την ανακύκλωση.

Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ανακύκλωσης καλούμε τα σωματεία και φορείς να σταθούν στο πλάι μας για τη διατήρηση της δουλειάς μας με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε επίσης άμεσα να παρέμβει η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΔΑΥ προκειμένου από Δευτέρα 02/11 όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι του εργοστασίου να μπουν για δουλειά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση