HomeΚΡΗΤΗΠροκόπης Παυλόπουλος: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής»

Προκόπης Παυλόπουλος: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο  στη Χαλέπα η τελετή των εγκαινίων του Μουσείου Βενιζέλου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στα Χανιά λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι όπου τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μέγαρο «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης όπου και πραγματοποίησε χαιρετισμό.

pavlopoulos xania2

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου αποκαλώντας τον «μεγάλο οραματιστή» αλλά και στις πολιτικές και προσωπικές εκείνες αρετές που τον ανέδειξαν σε κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία του τόπου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λίγο νωρίτερα είχε προσφωνήσει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και στις ενέργειες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» προκειμένου το σπίτι του εθνάρχη να μετατραπεί σε ένα μουσείο σύγχρονων προδιαγραφών.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση του Βενιζέλου με την οικία της Χαλέπας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων και στη συνέχεια η ξενάγηση των επίσημων προσκεκλημένων στους χώρους του Μουσείου.

pavlopoulos xania3

Υπενθυμίζεται ότι η οικία της Χαλέπας, κτίστηκε το 1880 από τον πατέρα του Βενιζέλου, Κυριάκο, και έχει χαρακτηριστεί «στέγη της ζωής» του μεγάλου πολιτικού, καθώς σε αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του ενώ συνδέεται με ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της προσωπικής του ζωής και της επαναστατικής και πολιτικής του διαδρομής. Επιπλέον, ο Βενιζέλος έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην οικία της Χαλέπας, δεδομένου ότι τη σημερινή της μορφή την απέκτησε μετά την ανακαίνιση του 1927, την οποία είχε επιβλέψει ο ίδιος.

 

pavlpoulos xania

ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση