HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η «μάχη» στην Πλατεία Ελευθερίας για το πιο … γλυκό Γκίνες

Συνεχίζεται η «μάχη» στην Πλατεία Ελευθερίας για το πιο … γλυκό Γκίνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λαχταριστές μυρωδιές, χρώματα, παιδικά γέλια και πολύ ενέργεια πλημμυρίζουν την πλατεία Ελευθερίας, όπου πριν από λίγο ξεκίνησε η δοκιμασία για την κατάρριψη του περσινού ρεκόρ Γκίνες σχετικά με την παρασκευή του γλυκίσματος cake pops.

253134 253135

Πλήθος κόσμου, αλλά κυρίως μικρά παιδιά, μαθητές και πρόσκοποι έχουν σηκώσει τα μανίκια και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών και των σπουδαστών της Σχολής Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, δημιουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα μπορούν τις στρογγυλές λιχουδιές από παντεσπάνι και σοκολάτα.

253137 253138

Η διοργάνωση και η πρωτοβουλία της υλοποίησης ανήκει στον ΟΛΗ που φιλοδοξεί με το χάπενινγκ αυτό, να εντάξει το Ηράκλειο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αρκεί φυσικά, οι συμμετέχοντες να καταρρίψουν την περσινή επίδοση των 2.500 cake pops.

253139 253140 (1)

 

Από νωρίς η προσέλευση

Η προσέλευση των συμμετεχόντων είχε ξεκινήσει στην Πλατεία Ελευθερίας από νωρίς. Όσοι θέλησαν να ζήσουν από κοντά μια επίσημη διοργάνωση για τα ρεκόρ Γκίνες βρέθηκαν στο υπαίθριο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που είχε διαμορφωθεί στο χώρο, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, να πάρουν το καρτελάκι με τον αύξοντα αριθμό τους και φυσικά να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως τα γάντια και όλα όσα χρειάζονταν για το πλαίσιο του κέικ σε μπαλίτσες.

253141 253142

Ξεπερνούν τους 400

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συμμετοχές προσέγγιζαν τις 450 λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 ενώ με το πέρασμα της ώρας ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες καταφτάνουν για να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση.

 

Η προσπάθεια μικρών και μεγάλων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και των ξένων επισκεπτών που βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας παρακολουθώντας από κοντά τα τεκταινόμενα, ενώ όπως φημολογείται, μετά και από τις σχετικές ενέργειες του ΟΛΗ, στην Πλατεία ενδέχεται να καταφθάσουν και επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν σήμερα στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση