HomeΚΡΗΤΗΔωρεά κάδων από ανακυκλώσιμα υλικά στον ΟΛΗ

Δωρεά κάδων από ανακυκλώσιμα υλικά στον ΟΛΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία μεγάλη περιβαλλοντική δράση είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουάριου 2024 που αφορούσε τον Υποβρύχιο Καθαρισμό του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου από την Μεσογειακή Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος-ΜΕPP με πρωτοβουλία της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με τον Γραμματέα Χρήστο Σούλη, σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή της Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλείου της ΝΔ, με στόχο ακόμα περισσότεροι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης, σήμερα ολοκληρώθηκε η δωρεά κάδων από ανακυκλώσιμα υλικά προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας LNZ και εκπρόσωπο της Coenobium ΙΚΕ κ. Αγγελο Ζαμάνη .

Και στις δύο παραπάνω περιβαλλοντικές δράσεις, του Υποβρύχιου καθαρισμού στο Ενετικό Λιμάνι και της παράδοσης των κάδων προς τον ΟΛΗ, τον συντονισμό είχε αναλάβει ο κ. Αντώνης Κρητικός, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ όπου μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα της κυκλικής οικονομίας η οποία εφαρμόστηκε με την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών από την βιομηχανία οίνου, παλαιών βαρελιών και παλαιών παλετών.

Επειδή η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία είναι ένα στοίχημα που κερδίζεται από όλους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβαλλοντικά ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία τονίζοντας την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης και ανακύκλωσης.

Κατά την παράδοση των κάδων παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ ο κ. Αντώνης Κρητικός, οποίος εκπροσώπησε επίσης τον κ. Αγγελο Ζαμάνη, η Συντονίστρια της Γραμματείας για την Περιφέρεια Κρήτης και Υπεύθυνη Δασικών Πόρων κ. Εύα Σημαιάκη ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Κώστας Γιαννουλάκης και τέλος ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου και Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ νομού Ηρακλείου κ. Μάνος Κοκοβάκης.

Σημαντικό ρόλο στη δωρεά των κάδων συνέβαλε και ο ραδιοφωνικός Σταθμός Θέμα Κρήτης με παρουσία κατά την δωρεά του κ. Γεωργίου Μαυράκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση