HomeΚΡΗΤΗ26 σκελετοί αλόγων στον Γιούχτα – Αναβολή για την Παρασκευή η δίκη

26 σκελετοί αλόγων στον Γιούχτα – Αναβολή για την Παρασκευή η δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη είναι όλη η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το θέμα που βγήκε χθες στην δημοσιότητα και αφορούσε τους σκελετούς 26 αλόγων που βρέθηκαν στην περιοχή του Γιούχτα.

Το θέμα – που κατέγραψε η Νέα Τηλεόραση – κατήγγειλε στην εισαγγελία η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

AlogoGiouxtaIrakleiou-3-1024x761

Η καταγγελία

Η Π.Φ.Π.Ο. ενημερώθηκε μέσω email από μια γυναίκα – που είχε πάει εκδρομή στον Γιούχτα – στις 15 Μαρτίου 2015 ότι δεκάδες πτώματα ιπποειδών ήταν διάσπαρτα στην περιοχή όπου είναι η ταΐστρα των γυπών κάτι που είναι εξαιρετικά ύποπτο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αυτών των ζώων.

Η Π.Φ.Π.Ο. ψάχνοντας λοιπόν το τι συμβαίνει εκεί απευθύνθηκε στο Α.Τ. Περιφέρειας Κρήτης και στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αλλά από τους αρμόδιους φορείς αυτό αντιμετωπίστηκε ως κάτι το φυσιολογικό καθώς εκεί οι κτηνοτρόφοι συνηθίζουν ν’ αφήνουν τα πτώματα των ζώων που πεθαίνουν.

AlogoGiouxtaIrakleiou-2-1024x753

Όμως οι φόβοι των φιλόζωων επιβεβαιώθηκαν μόλις προχθές το μεσημέρι καθώς μια γυναίκα καλώντας με απόκρυψη την Π.Φ.Π.Ο. και χωρίς να δώσει τα στοιχεία της κατονόμασε τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης επιχείρησης ως τον κάτοχο των 26 αλόγων και των 6 γαϊδουριών, τα περισσότερα εκ των οποίων πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τα πτώματα τους αφέθηκαν στην ταΐστρα για να τραφούν τα όρνια.

https://www.youtube.com/watch?v=kGvCfzhwaVw

Η Π.Φ.Π.Ο. έστειλε επιστολή στον αστυνομικό περιφερειακό διευθυντή Κρήτης Μιχαήλ Καραμάνλακη και στον διοικητή του Α.Τ. Καστελλίου Νικόλαο Μηλάκη ζητώντας την άμεση επέμβαση τους, ώστε να διαπιστωθεί αν όσα τους τους καταγγέλθηκαν ισχύουν αλλά και για να σωθούν όσα ζώα βρίσκονται στα χέρια του δυνάστη τους, ενώ την επιστολή την συνόδευαν και από τις 20 φωτογραφίες με τα πτώματα ιπποειδών που κείτονταν στις ταΐστρα εδώ και μήνες.

ALOGO

Σύλληψη ενός ατόμου – Την Παρασκευή η δίκη

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την αστυνομία που βρήκε έναν άνδρα ο οποίος είχε δύο γαϊδουράκια μσε άθλια κατάσταση.

Κατά την κατάθεσή του στην αστυνομία αρνήθηκε κάθε κατηγορία για κακοποίηση γαϊδουριών και αλόγων και ανέφερε ότι ο ίδιος βρήκε τα γαϊδουράκια εγκαταλελειμμένα και να πήρε υπό την προστασία του για να περιθάλψει.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά την σημερινή αναβολή που πήρε.

aloga

Διαφήμιση
Διαφήμιση