HomeΚΡΗΤΗΟι πλούσιοι επιλέγουν… Κρήτη για τις διακοπές τους – Οι top 15 προορισμοί που επιλέγουν οι ταξιδιώτες πολυτελείας

Οι πλούσιοι επιλέγουν… Κρήτη για τις διακοπές τους – Οι top 15 προορισμοί που επιλέγουν οι ταξιδιώτες πολυτελείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Ελλάδα επιλέγουν αρκετοί πλούσιοι του κόσμου για να κάνουν διακοπές όπως προκύπτει από την παγκόσμια λίστα του Switchfly.

Μάλιστα, σε υψηλές θέσεις βρίσκεται η Αθήνα, η Μύκονος αλλά και η Κρήτη στη λίστα με τους προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες πολυτελείας.

Σύμφωνα με το lifo.gr, ταξιδιώτες πολυτελείας (luxury travelers) χαρακτηρίζονται εκείνοι που επιλέγουν εισιτήριο πρώτης θέσης για τις μετακινήσεις τους και κοιμούνται σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ενώ συνήθως οι διακοπές τους σε μια ξένη χώρα είναι μεγαλύτερης διάρκειας από τον μέσο όρο.

Συνεπώς ο λόγος γίνεται για τους ευκατάστατους «big spenders» του τουρισμού.   Χάρη στα δεδομένα από την παγκόσμια βάση κρατήσεων Switchfly υπάρχει μια εικόνα, για το ποιες χώρες είναι ψηλά στη λίστα αυτών των τουριστών και το πόσο χρόνο ξοδεύουν στις διακοπές τους σε αυτές.

Στην πρώτη θέση, όσο αναπάντεχο και αν ακούγεται, βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία η Ελλάδα, η μόνη χώρα που στη λίστα του Switchfly έχει 3 προορισμούς στο Τοp- 15 (Αθήνα, Μύκονος και Κρήτη).

Πρώτη στη λίστα σαν προορισμός είναι η Σεούλ η οποία έχει κατά μέσο όρο 13 διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δεύτερο είναι το Ντουμπάι με 12,7 κατά μέσο όρο και ακολουθεί το Μιλάνο με 12,3 και η Αθήνα με 11,5.

DIAKOPES POLYTELEIAS

«Κάθε χρόνο τα οικονομικά, κοινωνικά, και πολιτικά γεγονότα επηρεάζουν τις τάσεις στον τουρισμό ,» δήλωσε στο Bloomberg ο Daniel Farrar, διευθύνων σύμβουλος της Switchfly, «Αυτό το έτος, βλέπουμε μια εντυπωσιακή αύξηση στην Ελλάδα επειδή η οικονομική κρίση της χώρας είχε κάνει την παραμονή πιο προσιτή «.

Διαφήμιση
Διαφήμιση