HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση στο Ειρηνοδικείο από τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών

Παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο από τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον προγραμματισμό των επόμενων στόχων και των κινήσεων της συζήτησε η Λαϊκή Στάση Πληρωμών το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Στάσης υπογραμμίζεται:

«Τετάρτη 22/07/2015, Ειρηνοδικείο Ηρακλείου….Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στην είσοδο του ειρηνοδικείου δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί από 21-31 Ιουλίου 2015 με απόφαση της κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών ήταν παρούσα στον χώρο του ειρηνοδικείου μαζί με μέλη του κινήματος ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ οι οποίοι συμμετείχαν σε συνέλευση που διεξήχθη αργότερα μαζί με πολίτες από το Σύλλογο Αλληλεγγύης Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) .Συζητήθηκε η Τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας , οι επιπτώσεις αυτής στους δανειολήπτες και πάρθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο.

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών καταδικάζει την υπερψήφιση του νέου κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την παρούσα βουλή,η οποία «νομοθετεί» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και κατα παρέκκλιση του Συντάγματος.Ο νόμος αυτός,όπως και στο σύνολο τους τα μνημόνια,αποτελούν ευθεία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και κατ’επέκτασιν του διεθνούς δικαίου.

Η ΛΣΠ καλεί τον λαό στις επάλξεις,οι νόμοι αυτοί δεν πρέπει να εφαρμοστούν από κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα,στην πράξη.

Τονίζουμε δε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και από την στιγμή της επανέναρξης των πλειστηριασμών,θα είμαστε εκεί για να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια υφαρπαγή της περιουσίας των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση