HomeΚΡΗΤΗΓενική συνέλευση για το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γενική συνέλευση για το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων :

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Σας καλούμε όλους και όλες στην Γ.Σ του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων .

Σας καλούμε να συσπειρωθούμε στο κλαδικό σωματείο για να σπάσει το κλίμα αναμονής που υπάρχει, ο φόβος και η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Για να μπορέσουμε από καλύτερη θέση να συσπειρώσουμε, να οργανώσουμε, να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας με πλαίσιο δράσης που στην προμετωπίδα του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς.

Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Oι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες. Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δισεκατομμύρια ευρώ Δεν επιτρέπεται να χαρίσουμε 3τιες, μισθολογικές ωριμάνσεις! Δε μπορούμε να αποδεχτούμε το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που γίνεται κυρίαρχο και οδηγεί σε μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τα ψίχουλα που δίνονται μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση.

Να μην περάσει ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!

Όχι άλλη υποχώρηση!

Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματείο γερό, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ενιαία οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που άφορα τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων τώρα.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.
Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο – 8ωρο – 5ήμερο.
Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των · εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες».

[Πλαίσιο κειμένου: Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων σας προσκαλεί σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 03/06 και ώρα 20.30 στο Εργατικό κέντρο Χανίων με θέμα: Τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο μας.]

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 του ΙΟΥΝΗ στις 7:30 μ.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού,

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση