HomeΚΡΗΤΗΣτρατόπεδα της Κρήτης στο σχέδιο αξιοποίησης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Στρατόπεδα της Κρήτης στο σχέδιο αξιοποίησης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδιασμό για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων υλοποιεί το Υπουργείο Άμυνας, με στόχο να εξασφαλισθούν έσοδα της τάξεως του 1,5 δις ευρώ. Ανάμεσα στα περιουσιακά αυτά στοιχεία εντάσσονται κενά στρατόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια και οικόπεδα που ανήκουν στην ιδιοκτησία των ΕΔ, και θα μπορούσαν, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσονται και παλαιά στρατόπεδα, αλλά και οικόπεδα στην ανατολική Κρήτη.

stratopedo mpeteinaki

Πρόκειται για το στρατόπεδο Μπετεινάκη στον Καρτερό, το στρατόπεδο Πλευράκη – Ζωγραφάκη στο Καστέλι, που είναι ως γνωστόν κενά, όπως επίσης και για ένα αγροτικό ακίνητο στη Ζήρο της Σητείας. Και τα τρία περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργείου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τουριστικές δομές.

stratopedo plevraki zografaki

Στο σχεδιασμό εντάσσονται και κενές εκτάσεις άμεσης αξιοποίησης, όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως το κενό στρατόπεδο Νικολούδη στην Ξηροκαμπιά, ενώ προς αξιοποίηση φαίνεται πως οδεύει και ο σταθμός της Πολεμικής Αεροπορίας στου Κοκκίνη Χάνι.

ziros

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μ΄ έναν πρώτο υπολογισμό που έχει κάνει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας σε χρήμα η “στρατιωτική” περιουσία ξεπερνά τα 32 δις ευρώ! Τι “παράγει” αυτή η η τεράστια περιουσία ετησίως; Το αστείο για το μέγεθός της ποσό του 1.100.000 ευρώ!

Ο στόχος να μπαίνει στο ταμείο των ΕΔ κάθε χρόνο τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ είναι εφικτός. Αρκεί να υπάρξει σχέδιο ,επιμονή και συνέχεια στην υλοποίησή του. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας που συνεδρίασε υπό τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και ελπίζουμε οτι θα υλοποιηθεί.

ksirokampia

Ο Πάνος Καμμένος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους έκανε σαφές ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Όταν αναφερόμαστε σε περιουσία των ΕΔ δεν πρέπει να πηγαίνει το μυαλό μας μόνο σε ακίνητα. Οι εκτάσεις στις οποίες έχουν ιδιοκτησία οι ΕΔ είναι πολλές και με σημαντική αξία.

kokkini xani

Με στοιχεία από το onalert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση