HomeΚΡΗΤΗΑποχωρεί από τη μάχιμη δημοσιογραφία ο Νίκος Ψιλάκης

Αποχωρεί από τη μάχιμη δημοσιογραφία ο Νίκος Ψιλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της γενιάς του, ο Νίκος Ψιλάκης με εξίσου σημαντικό ερευνητικό έργο αποφάσισε – 26 χρόνια μετά – την αποχώρησή του από την μάχιμη δημοσιογραφία.

Την απόφασή του ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο «Ράδιο Κρήτη» αλλά και από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο κ. Ψιλάκης ανέφερε:

«Στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 26 χρόνια από τότε… Ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του Ράδιο Κρήτη. Η πρώτη εκπομπή. Η πρώτη φωνή που ακούστηκε στις εφτάμιση το πρωί από τους 101,5. Είχαν προηγηθεί και κάμποσα χρόνια ακόμη, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά. Μια ζωή λέξεις… λέξεις… λέξεις.

Σήμερα, 26 χρόνια μετά, μέρα γενεθλίων του Ράδιο Κρήτη, θέλω να πω σε όλους τους φίλους – συνεργάτες ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προτιμώ τη λέξη αυτή (συνεργάτες) γιατί έτσι τους ένιωσα όλους από την πρώτη μέρα: ιδιοκτήτες, δημοσιογράφους, τεχνικούς και, φυσικά, ακροατές. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο στόχος: να είναι συνεργάτης κι ο άνθρωπος που ακούει. Συν-δημιουργός. Να έχει λόγο. Να παρεμβαίνει.

Σήμερα ξεφυλλίζω τις σελίδες του χρόνου, ξαναδιαβάζω τις μέρες που πέρασαν, κοιτάζω μια – μια τις εικόνες που τυπώθηκαν στο μυαλό μου. Τίποτα δεν θέλω να ξεχάσω!

Έτσι είναι πλασμένος ο κόσμος. Κύκλοι ανοίγουν, κύκλοι κλείνουν, πάντα προκαλούν συγκινήσεις τα χρονικά ορόσημα. Μας δίνουν πολλές αφορμές και πολλές ευκαιρίες. Να θυμούμαστε, ν’ αναπολούμε, να ονειρευόμαστε.

Στις 22 Μαΐου, λοιπόν. Στις οκτώ το πρωί. Ένας κύκλος κλείνει. Με χιλιάδες αναμνήσεις. Κι άλλα τόσα ευχαριστώ!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση