HomeΚΡΗΤΗΕντυπωσίασαν «Τα ΒορΟινά» στην Κρήτη, η δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών

Εντυπωσίασαν «Τα ΒορΟινά» στην Κρήτη, η δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Κρήτη καλωσόρισε τα «ΒορΟινά», τη δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων των οινοπαραγωγών – μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο την Κυριακή 5 Απριλίου.

Επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης, διανομής ποτών, ξενοδοχείων, καταστημάτων τροφίμων, sommelier και οινόφιλο κοινό  βρέθηκαν στον πολυχώρο «Ο Κήπος των Αισθήσεων» και γνώρισαν από κοντά τους οινοπαραγωγούς και τα στελέχη του αμπελώνα της Βορείου Ελλάδας δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά κρασιά και τα αποστάγματα τους.

oinos1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική προσέλευση των επαγγελματιών προήλθε και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με το σύνολο τους να είναι καλοί γνώστες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και των ποικιλιών του. Μάλιστα ζήτησαν από τους βορειοελλαδίτες οινοπαραγωγούς να καθιερώσουν την διοργάνωση των ΒορΟινών στην Κρήτη, αλλά και να επεκτείνουν τη διάρκεια της, με περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, κτλ.

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε επίσης ο διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών οίνων των μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», με τους νικητές να λαμβάνουν ως έπαθλα συλλεκτικές φιάλες κρασιού μεγάλης συσκευασίας.

Οι διοργανωτές εντυπωσιασμένοι από τις οινικές γνώσεις των επισκεπτών στην εκδήλωση αλλά κυρίως από τη θερμή ανταπόκριση που συνάντησαν, εξέφρασαν την επιθυμία για την καθιέρωση του οινικού τους ραντεβού με το κοινό της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση «ΒορΟινά» πραγματοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια ανελλιπώς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ περιστασιακά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αποτελώντας μία θεσμοθετημένη και ιδιαιτέρως δημοφιλή συνάντση επαγγελματιών και οινόφιλου κοινού με τους οινοπαραγωγούς-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», από τα πλέον διάσημα Κτήματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

oinos2

Για «Τα ΒορΟινά» στην Κρήτη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Wines of Crete.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ο Κήπος των Αισθήσεων» με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων από την οικογένεια Καλαθάκη.

Χορηγός Διαμονής ήταν το ξενοδοχείο “Galaxy”.

Προϊοντικός χορηγός η Nestle με νερό Aqua Panna και S. Pellegrino.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση