HomeΚΡΗΤΗΜέχρι και 70% εκπτώσεις στα τέλη του ΟΛΗ

Μέχρι και 70% εκπτώσεις στα τέλη του ΟΛΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χέρι» βοηθείας στους επαγγελματίες αλιείς έρχεται να δώσει η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να μειώσει έως και 70% στα τέλη ελλιμενισμού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τη διαβούλευση που είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

«Για το 2015 θα υπάρχει η εκπτωτική πολιτική που ορίζεται στο 70% για όσους πληρώσουν άμεσα τα τέλη τους, ο καθένας στην κατηγορία του, στο 65% το 2016 και 60% το 2017, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συλλόγων, των χρηστών και όσο το κατά δυνατόν στις δυνατότητες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου», υπογραμμίζει ο κ. Μπρας και τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε χωρητικότητα περίπου 180 σκαφών με περίπου 200 και παραπάνω σκάφη μέσα. Έχουμε πολλές αιτήσεις που αναμένουν στο… ακουστικό τους. Μακάρι να είχαμε κι άλλο χώρο, το κοιτάμε πάρα πολύ έντονα. Βέβαια να τονίσω ότι είναι αρχαιολογικός χώρος και άρα δεν είναι πάρα πολύ εύκολο σαν διαδικασία. Πρέπει να κρατήσουμε μια ιστορικότητα στο παλιό ενετικό λιμάνι αλλά και να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Παρά ταύτα νομίζω ότι είναι το καλύτερο δυνατόν που μπορούσαμε να κάνουμε και ευελπιστώ να ανταποκριθούν όλοι άμεσα έτσι ώστε να έχουμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που θέλουμε να κάνουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση