HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς για την ασταθή κατάσταση στη Λιβύη και το ρόλο της Τουρκίας

Ο Ν. Μαριάς για την ασταθή κατάσταση στη Λιβύη και το ρόλο της Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για την ασταθή κατάσταση στη Λιβύη και τον εκεί ρόλο της Τουρκίας έκανε στις 11/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να μας οδηγήσει όλους στο συμπέρασμα ότι οι ένοπλες επεμβάσεις από ξένες δυνάμεις σε τρίτες χώρες συνήθως οδηγούν στο χάος. Διάφορες δυνάμεις και φυλές συγκρούονται πλέον στη Λιβύη με στόχο την επικράτησή τους. Το λαθρεμπόριο όπλων και ανθρώπων ανθεί.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα οι Τζιχαντιστές προελαύνουν στοχεύοντας να ενωθούν με τη Μπόκο Χαράμ. Η κατάσταση χάους στη Λιβύη έχει προκαλέσει τεράστια κύματα προσφύγων προς την Ε.Ε. Οι προκλήσεις πλέον για την Ε.Ε. είναι τεράστιες και μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με ειρηνικό τρόπο».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για το λόγο αυτό πρέπει να στηρίξουμε τις διαπραγματεύσεις στην περιοχή προκειμένου να επιλυθούν ειρηνικά τα οξυμένα προβλήματα. Ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας και του Κατάρ στη Λιβύη; Χρηματοδοτούν τους Τζιχαντιστές; Ναι ή όχι; Και τι μέτρα ενάντια στις χώρες αυτές πρόκειται να λάβει η Ε.Ε.; Γιατί για άλλη μια φορά, όπως και στη Συρία, οι σχέσεις Τουρκίας και Τζιχαντιστών είναι ιδιαίτερα στενές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση