HomeΚΡΗΤΗ«Όχι» στη μονάδα βιοξήρανσης απορριμμάτων από το Δήμο Ηρακλείου

«Όχι» στη μονάδα βιοξήρανσης απορριμμάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οριστικό τέλος στις διαδικασίες για τη δημιουργία της μονάδας βιοξήρανσης απορριμμάτων έβαλε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης , ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εισηγήθηκε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο υπολογίζεται σε τρεις μήνες, να προχωρήσει νέα μελέτη σκοπιμότητας προκειμένου η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων να λειτουργεί όχι με καύση, αλλά με τη μέθοδο της κομποστοποίησης. Την πρόταση του κ. Λαμπρινού υπερψήφισαν οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, ενώ στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε επίσης εισήγηση, σύμφωνα με την οποία στο νέο εργοστάσιο να εργάζονται υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, θα υπάρξει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, με νέα σύνθεση μελών, και θα συνεκτιμηθεί η πρόταση στην οποία και κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση