HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα της κρίσης για τα πολυσινεμά – Τι θα γίνει στο Talos

Η ώρα της κρίσης για τα πολυσινεμά – Τι θα γίνει στο Talos

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης για τα πολυσινεμά του Talos Odeon Plaza καθώς θα αποφασιστεί αν τελικά θα μπει «λουκέτο».

Η αγωνία των 40 εργαζομένων έχει κορυφωθεί περιμένοντας να δει τις εξελίξεις.

Πρόκειται για το «λουκέτο» που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιχείρηση να επιχειρεί να το αποτρέψει καθώς υπέβαλε ένσταση και σήμερα εξετάζεται από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Ο δήμος Ηρακλείου βρίσκεται σε αναμονή περιμένοντας να δει τι θα πράξει ανάλογα με τις σημερινές αποφάσεις.

ΤΑΛΟΣ

Η απόφαση του ΣτΕ

Το «λουκέτο» στα πολυσινεμά προέκυψε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν – σε συνέχεια της δικαστικής υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια – το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ έκανε αποδεκτή τη θέση του ιδιοκτήτη του «Τεχνόπολις», πως, βάσει των χρήσεων γης, δεν μπορεί να λειτουργεί στο σημείο κινηματοθέατρο ή εμπορικό κέντρο, καλώντας το Δήμο Ηρακλείου άμεσα, εντός 60 ημερών, να προχωρήσει στη σφράγιση της επιχείρησης «Τάλως».

Ο ιδιοκτήτης του «Τεχνόπολις» είχε ξεκινήσει νομικά το ζήτημα πριν από μια 7ετία, διεκδικώντας την αναστολή της λειτουργίας του κινηματογράφου «Τάλως», με το σκεπτικό πως στο συγκεκριμένο οικόπεδο δεν επιτρέπεται πολεοδομικά η χρήση γης για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου και χώρων συνάθροισης του κοινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση