HomeHL-CultureΒρετανία: Αποσύρθηκε ταινία για την κόρη του Μωάμεθ έπειτα από διαδηλώσεις μουσουλμάνων στους κινηματογράφους

Βρετανία: Αποσύρθηκε ταινία για την κόρη του Μωάμεθ έπειτα από διαδηλώσεις μουσουλμάνων στους κινηματογράφους

«Υποκύψαμε στον ακραίο εξτρεμισμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των μουσουλμάνων της Βρετανίας έχει προκαλέσει μια νέα ταινία σχετικά με τη ζωή μιας κόρης του προφήτη Μωάμεθ.

Μάλιστα, η ταινία αποσύρθηκε από τους κινηματογράφους, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις.

Φανατικοί μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες σε πόλεις όπως το Μπράντφορντ, το Μπέρμιγχαμ, το Μπόλτον και το Σέφιλντ, προκειμένου να σταματήσουν την προβολή της ταινίας «Η Κυρία του Παραδείσου» (The Lady of Heaven). Οι διαδηλωτές κατηγορούν την ταινία ως «βλάσφημη», ενώ αναφέρεται στην Fatima, μια από τις κόρες του ιδρυτή του Ισλάμ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι διαδηλωτές φώναζαν «Αλλάχ ου Ακμπάρ» έξω από τις αίθουσες και δεν έφευγαν μέχρι να βεβαιωθούν ότι η ταινία δεν θα προβληθεί.

Η «Cineworld» τελικά ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις προβολές της ταινίας σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του προσωπικού και των θεατών.

«Υποκύψαμε στον ακραίο εξτρεμισμό»

Ο παραγωγός της ταινίας Malik Shlibak χαρακτήρισε την απόφαση να αποσυρθεί η ταινία ως «απαράδεκτη» και κατηγόρησε τους υπεύθυνους διανομείς ότι υπέκυψαν στον ακραίο εξτρεμισμό.

«Αν και διαφωνώ σφόδρα με αυτά που υπερασπίζονται οι διαδηλωτές -τον θάνατο του ελεύθερου λόγου- τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη δωρεάν διαφήμιση, καθώς παρατηρούμε ότι αποκτούμε νέο κοινό, που μέχρι τώρα δεν είχε ακούσει καν για την ταινία», ανέφερε.

Οι παραγωγοί σε παλαιότερες συνεντεύξεις τους αναφέρουν ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα «βλάσφημο» ή επιθετικό για τη μουσουλμανική θρησκεία στην ταινία.

Το κόστος παραγωγής της ταινίας ανήλθε στις 12 εκατομμύρια λίρες, ενώ είχε προβληθεί στο περσινό φεστιβάλ των Καννών.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση