HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Viva Group

Το ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Viva Group

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Viva Group επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ξενοδοχεία και φέτος. Το παραμύθι της «ανάπτυξης» μέσω του τουρισμού, της «ατμομηχανής της οικονομίας» που θα δώσει «ανάσα», γκρεμίζεται μπροστά στην απλήρωτη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση, τη μη εφαρμογή της -έτσι κι αλλιώς μειωμένης- τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων της ηγεσίας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου είναι υποκριτικό. Έχουν ευθύνες για την κατάσταση στον κλάδο γενικά, αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού προσπάθησαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε απολυμένους και μη, εμποδίζοντας την ενότητά τους και την οργανωμένη πάλη τους, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να περάσει σε νέες απειλές και τρομοκρατία.

Κυβέρνηση και εργοδοσία φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε ξενοδοχείο, στους χώρους δουλειάς, στον κλάδο. Αυτό αποδεικνύει και η περίπτωση της Aldemar (Royal Mare), όπου μόλις μια μέρα μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα και οι υποχρεωτικές απλήρωτες άδειες πάρθηκαν πίσω.

Οι εργαζόμενοι της Viva Group πρέπει να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους για την άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Αυτοί, όπως και όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν κάθε συμφέρον να ενώσουν τη φωνή τους με τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στην εξαθλίωση των ανέργων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που τα παίρνει όλα από τους εργαζόμενους, τον λαό, και τα δίνει στα μονοπώλια!

Όλοι στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ, Παρασκευή 3 Οκτώβρη, 10.00 π.μ., για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων συναδέλφων!

Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει, στο ΠΑΝΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, το Σάββατο 4 Οκτώβρη, 12.00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση