HomeΚΡΗΤΗΗχηρό χαστούκι στις τράπεζες – Της διέγραψαν χρέος 900.000 ευρώ!

Ηχηρό χαστούκι στις τράπεζες – Της διέγραψαν χρέος 900.000 ευρώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τραπεζικά χρέη μιας 40χρονης από το Ηράκλειο, που ανέρχονται στο ποσό των 900.000 ευρώ, διαγράφηκαν μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η διαγραφή του χρέους προέκυψε από δάνειο ύψους 1.000.000 που είχε πάρει η 40χρονη γυναίκα η οποία είναι εκπαιδευτικός, ελεύθερη επαγγελματίας, και το οποίο λόγω των καταστάσεων δεν μπορούσε να αποπληρώσει.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η εκπαιδευτικός θα πρέπει να πληρώνει τα πέντε πρώτα χρόνια 450 ευρώ το μήνα και μετά την πενταετία το ποσό των 320 ευρώ για 25 χρόνια προκειμένου να σώσει το σπίτι της.

Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε στο σκεπτικό ότι «η αιτούσα οφειλέτιδα βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών της , η οποία αδυναμία δεν οφείλεται σε δόλο , αλλά λόγω μείωσης των εισοδημάτων του συζύγου και του πατέρα της, οι οποίοι τη βοηθούσαν στην πληρωμή των δανείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές της 40χρονης αφορούσαν αποκλειστικά στεγαστικά δάνεια και τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επενδύθηκαν για την κατασκευή της κύριας κατοικίας και δύο μικρότερων διαμερισμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση