HomeΚΡΗΤΗΑρχιτέκτονες από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας στην Κρήτη

Αρχιτέκτονες από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας, με Υπεύθυνη Οργάνωσης και εκπαιδευτικό συνεργάτη την Χαρά Μαρία Λαϊνάκη αρχιτέκτονα-μηχανικό, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή, διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα FranzPrati, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.Π.Ε.Δ.Η.Χ.-Κ.Α.Μ. πραγματοποιεί εργαστήριο αρχιτεκτονικής (Workshop), με θέματα, σε περιοχές των Χανίων.

  • FranzPrati – Χαρά Μαρία Λαϊνάκη: «αρχιτεκτονικό όραμα για το παραλιακό μέτωπο των Χανίων»

Φοιτητές του 4ου έτους της Αρχιτεκτονικής μελετούν σχεδιάζουν και προτείνουν , και με τη καθοδήγηση των βοηθών καθηγητή αρχιτεκτόνων: ValeriaIberto , HaraMariaLainaki , AlessandroPerotta , DavideServente , καθώς και με τη συμβολή της καθηγήτριας CarmenAndriani της Αρχιτεκτονικής σχολής “G. d’Annuzio” Chieti-Pescara, του καθηγητή Mosè Ricci του Πολυτεχνείου της Γένοβας(LaboratorioUrbanistica 4AScuolaPolitecnicadiGenova), και της LuTiberi καλλιτεχνικής- εικαστικής υπευθύνου στην φωτογραφική αποτύπωση.

Οι εργασίες των φοιτητών θα εστιάσουν στις μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σπουδαιότητας περιοχές του παραλιακού μετώπου της πόλης των Χανίων όπως οι Αγ.Απόστολοι, τα Ταμπακαριά, ο Κλαδισσός ποταμός, Κούμ Καπί, Δυτική τάφρος κ.ά

Η έναρξη του εργαστηρίου έλαβε χώρα το πρωί 14/5 ενώ προηγήθηκε την Τρίτη 13/5 περιήγηση στις περιοχές των Χανίων, που αναφέρονται στις μελέτες. Την ομάδα των φοιτητών ξενάγησαν οι Κώστας Ψαράκης και Μιχάλης Ανδριανάκης έγκριτοι αρχαιολόγοι της πόλης μας καθώς και οι αρχιτέκτονες Δημήτριος Κουλουρίδης και Στέλιος Λαϊνάκης.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εργασίες-project, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 17 Μαΐου -τελευταία ημέρα του εργαστηρίου- στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (πλατεία Κατεχάκη), από στις 16:00 μ.μ.. και μετά.

FranzPrati: λίγα λόγια για τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα

Ο καθηγητής FranzPrati έχει κατακτήσει την διεθνή αναγνώριση για τις αρχιτεκτονικές του παρεμβάσεις, ενώ έχει διακριθεί σε εξόχους σημαντικούς διαγωνισμούς και παρουσιάσεις σε διεθνές επίπεδο.

Ενδεικτικά :

o          1981 Μουσείο στη Γκουέρνικα του Πικάσοo

o          1985 Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικής Cà VenierdeiLeoni – BiennalediVenezia 3η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής

o          1990 Ανάπλαση για τη πλατεία «Dante» και το σπίτι του CristoforoColombo στην πόλη της Γένοβας

o          2000 σχολείο της πόλης Sarno, σχεδιασμός για τρεις εκπαιδευτικές μονάδες και ένα Αuditorium

o          Με πλούσια βιβλιογραφία , δημοσιεύσεις και εκθέσεις.
flashnews.gr
flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση