HomeHL-9Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει θέση για διευθυντή στην Καρδιοχειρουργική

Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει θέση για διευθυντή στην Καρδιοχειρουργική

«Αδειάζει» τον Λαζόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην προκήρυξη θέσης διευθυντή στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου προχωρεί το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς». Όπως είπε ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στην Βουλή, “πέρα από τις γιορτές και τις παράτες των εγκαινίων, το θέμα είναι να καλύπτει τις πραγματικές καρδιοχειρουργικές ανάγκες του νησιού”. Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τον σχεδιασμό μονάδας καρδιοχειρουργικής και αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης:

«Η μονάδα αυτή έχει άμεση σχέση με την άμεση αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, τουλάχιστον για τον πληθυσμό του Ηρακλείου που είναι γεωγραφικά κοντά, και δεύτερον για τον αριθμό των χειρουργείων που γίνονται στην Κρήτη», σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής και πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ.

«Ο ίδιος (σ.σ. ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης) υπογράψατε πρόσληψη επικουρικού αναισθησιολόγου και επικουρικού μοναδολόγου και 12 νοσηλευτριών, οι νοσηλεύτριες δεν προκηρύχθηκαν ποτέ από τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ, ο επικουρικός αναισθησιολόγος πήγε στην αναισθησιολογική κλινική, ο επικουρικός μοναδολόγος πήγε στην ΜΕΘ, με αποτέλεσμα ότι η μονάδα αιμοδυναμικού και καρδιοχειρουργικής δεν λειτούργησε», παρατήρησε ο Νίκος Ηγουμενίδης, ρωτώντας «εάν είναι στον σχεδιασμό των μονίμων προσλήψεων αυτή η μονάδα και αν υπάρχουν άλλες τέτοιες μονάδες, δεν ξέρω, στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός δηλαδή από τα κενά των υπαρχουσών μονάδων, σε σχέση με αυτό». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο, σημείωσε ότι «το πρόβλημα της Καρδιοχειρουργικής της Κρήτης δεν είναι η μονάδα. Το πρόβλημα είναι ο αριθμός των χειρουργείων που κάνει τον χρόνο και η δυνατότητα που έχει επί της ουσίας να καλύπτει, πέρα από τις γιορτές και τις παράτες με τις οποίες εγκαινιάστηκε, τις πραγματικές καρδιοχειρουργικές ανάγκες του νησιού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προχωρούμε στην προκήρυξη της θέσης του διευθυντή της Κλινικής της Καρδιοχειρουργικής, που νομίζω ότι είναι η αρχή για τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν εκεί. Νομίζω ότι ο νόων νοείτω. Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω». Προφανώς, ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρεται σε θέση διευθυντή ΕΣΥ, αφού διευθυντής της κλινικής είναι ο πανεπιστημια μιακός Γιώργος Λαζόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση