HomeHL-9Εκατοντάδες στρέμματα γης… έγιναν στάχτη στους Πεύκους

Εκατοντάδες στρέμματα γης… έγιναν στάχτη στους Πεύκους

Σε ύφεση η φωτιά στην Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες στρέμματα γης… έγιναν στάχτη στους Πεύκους Σητείας εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες στις 9 το βράδυ της Παρασκευής σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική.

Στο σημείο παραμένουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με οχτώ πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρων των πέντε ατόμων υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι φλόγες έκαναν στάχτη 700 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 100 δασικής.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ιεράπετρα

Επί ποδός παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην περιοχή της Ανατολής.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκη στο σημείο εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον ίδιο πνέουν άνεμοι έντασης έως και 5 μποφόρ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μαραγκάκης χαρακτήρισε καθοριστική για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου «Έρικσον» το οποίο για πρώτη φορά σταθμεύει στην Κρήτη και στο αεροδρόμιο της 115ης Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά.

«Παρά την ένταση της φωτιάς δεν υπήρξαν ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και σε οικισμούς», δήλωσε ο κ. Μαραγκάκης.

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε δασική έκταση, πρίνους, πεύκα και ελιές, ωστόσο ακριβής αποτίμηση της ζημιάς που προκάλεσε θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση