HomeHL-9Σε ύφεση η φωτιά στην Ιεράπετρα

Σε ύφεση η φωτιά στην Ιεράπετρα

Περιορίστηκε η πυρκαγιά στους Πεύκους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλύτερη εικόνα, μετά από πολύωρες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Κρήτη, παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις».

Στο σημείο ωστόσο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων σβήνοντας όσες μικροεστίες φωτιάς υπάρχουν σε μια προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν να πέσει η νύχτα.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν από την πρώτη στιγμή άμεση καθώς έστειλε στο σημείο 16 οχήματα, με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 20 άνδρες. Την ίδια ώρα εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν όπως μπορούν ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και μία υδροφόρα του δήμου Ιεράπετρας.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της ΠΥ Γιάννης Μαραγκάκης.

Εκτός από την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εξελίσσεται σε πολλές εστίες οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της σε γεωργικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Μεγάλη ζημιά στους Πεύκους

Μεγάλη είναι η ζημιά που προκάλεσε το πύρινο μέτωπο στους Πεύκους Σητείας το οποίο έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρα του δήμου Σητείας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με τις πληροφορίες στη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες κινούνταν με τόση ταχύτητα που έφθασαν σε απόσταση αναπνοής από τον Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση