HomeHL-HealthΜε έγγραφη συναίνεση η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά

Με έγγραφη συναίνεση η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά

Με υπουργική απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με έγγραφη συναίνεση της μητέρας θα χορηγείται πλέον υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και μαιευτηρίων, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, της έγγραφης συναίνεσης προηγείται ενημέρωση της μητέρας σχετικά με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για την υγεία και την ανάπτυξη του βρέφους, για την υγεία της ίδιας, καθώς για και τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η λανθασμένη χρήση των υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος.

Στη συνέχεια η μητέρα θα καλείται να συμπληρώσει ειδικό έντυπο (έγγραφη συναίνεση) για την τυχόν χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος, το οποίο θα υπογράφεται εις διπλούν και θα φυλάσσεται στον ιατρικό φάκελο του νεογνού και της μητέρας.

Η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των δημόσιων, πανεπιστημιακών νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών της χώρας και λοιπών νοσοκομείων που επιδιώκουν δημόσιο ή και κοινωφελή σκοπό, επιτρέπεται για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση