Ένοχος κρίθηκε χθες ο 34χρονος που σκότωσε το σκύλο του με απαγχονισμό στην αυλή του σπιτιού του, το Φεβρουάριο του 2012 στη Μεσαρά.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε τον νεαρό άντρα σε τρία χρόνια φυλάκιση– με αναστολή – και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τότε τον 34χρονο κατήγγειλε στην αστυνομία ο 85χρονος γείτονάς του ο οποίος είχε φωτογραφήσει και τη σκηνή του απαγχονισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν κρέμασε τον σκύλο και ότι η σειρά των φωτογραφιών είναι αντίθετη. Δηλαδή παρουσιάζει τον νεαρό να προσπαθεί να κατεβάσει από το δέντρο τον σκύλο του.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΜΚΟ «Ζωφόρος» στο zoosos.gr, ο 34χρονος χθες στο δικαστήριο είπε αρχικά ότι το σκυλί του είχε μπλεχτεί σε θηλιές – παγίδες, τις οποίες ο ίδιος είχε τοποθετήσει για να παγιδεύει άγρια ζώα και σκυλιά, επειδή του έτρωγαν τα κουνέλια. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως όταν τον είδε ο γείτονας του να βάζει το ζώο στο αγροτικό Ι.Χ. εκείνος το έκανε για να το μεταφέρει στον κτηνίατρο ώστε να το σώσει και μάλιστα παρουσίασε και μια φωτογραφία ενός σκύλου λέγοντας ότι το σκυλί τελικά ζει και το έχει ένας φίλος του κτηνοτρόφος.

Δείτε τις φωτογραφίες

messarakremasmenosskylos-5 messarakremasmenosskylos-4-1024x768 messarakremasmenosskylos-3-1024x768 messarakremasmenosskylos-2-1024x768 messarakremasmenosskylos

Διαφήμιση
Διαφήμιση