HomeHL-PsilaΗΠΑ: Σκυλίτσα που είχε χαθεί βρέθηκε σε απόσταση 3.770 χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι της

ΗΠΑ: Σκυλίτσα που είχε χαθεί βρέθηκε σε απόσταση 3.770 χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι της

Το ευτυχές τέλος δεν θα είχε καταστεί δυνατό χωρίς το μικροτσίπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκυλίτσα που εξαφανίστηκε στην Καλιφόρνια πριν από εννέα μήνες βρέθηκε ως εκ θαύματος στο Μίσιγκαν, πάνω από 3.770 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.

Η Μίσκα, μια σκυλίτσα ράτσας τεριέ, είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο από το σπίτι της στο Σαν Ντιέγκο, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες να περιφέρεται στο Χάρπερ Γουντς στα προάστια του Ντιτρόιτ, στα σύνορα με τον Καναδά, δηλαδή στην άλλη άκρη των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Χάρπερ Γουντς παρέλαβε το σκυλί που δεν γνώριζε ακόμη ότι ήταν η Μίσκα, αφού ο κάτοικος που την είδε ανέφερε ότι πρόκειται για αδέσποτο.

Τοπικό καταφύγιο ζώων μπόρεσε να την αναγνωρίσει χάρη στο ηλεκτρονικό τσιπάκι που έφερε. Μετά τη σάρωση του μικροτσίπ της, η GPAAS συνειδητοποίησε ότι η Μίσκα βρισκόταν πολύ μακριά από το σπίτι της και επικοινώνησαν με την οικογένεια που την περίμενε, τα στοιχεία της οποίας υπήρχαν στο τσιπ.

«Πρόκειται για μια ιστορία που θα ονειρευόταν να γυρίσει σε ταινία το Χόλιγουντ», αναφέρει το καταφύγιο ζώων στο Facebook, όπου έχει αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από την απροσδόκητη επανένωση.

Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί πώς η Μίσκα κατάφερε να διανύσει όλη αυτήν την απόσταση.

Η οικογένεια της Μίσκα δήλωσε σε μια σελίδα του Facebook ότι το τεριέ τους εξαφανίστηκε αφού «ενδεχομένως απομακρύνθηκε από τη δουλειά του πατέρα της για να αναζητήσει το ‘πόδι της μαμάς’ της».

Για να διασφαλιστεί όμως ότι ήταν έτοιμη να μπει στην πτήση για την επιστροφή στο σπίτι, ένας κτηνίατρος του Χάρπερ Γουντς έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στην πολυταξιδεμένη τριχωτή φίλη.

Σίγουρα η ιστορία της Μίσκα θα ήταν μια ιστορία για τη μεγάλη οθόνη, αλλά το καταφύγιο τόνισε ότι το ευτυχές τέλος δεν θα είχε καταστεί δυνατό χωρίς μερικές βασικές λεπτομέρειες, ιδίως το γεγονός ότι η οικογένεια είχε τοποθετήσει μικροτσίπ στη Μίσκα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση