HomeHL-9Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη…ενάντια στο “νέο μνημόνιο”

Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη…ενάντια στο “νέο μνημόνιο”

“Παραλύει” δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί μεθαύριο Τετάρτη ολόκληρη η Κρήτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να διαμαρτυρηθούν για το “νέο μνημόνιο” που φέρνει η κυβέρνηση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος», όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για νέο σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα.

«Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο μνημόνιο παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές

συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011.Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας,της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

«Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Τα συνδικάτα δεν είναι το «παλιό» και η «οπισθοδρόμηση»όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το παλιό και η συντήρηση είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές» προσθέτει.

Στο Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί, ως είθισται, δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας και άλλη μία των υπόλοιπων φορέων στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα Χανιά την ίδια ώρα έξω από το Δημαρχείο, αλλά και στο Ρέθυμνο έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει σωματεία και σύλλογοι του νησιού, ενώ θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση