HomeΕΛΛΑΔΑΟ Μοσκοβισί «αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια

Ο Μοσκοβισί «αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια

«Επιλογή της να μην έχουν οι δανειολήπτες δυνατότητα εξαγοράς τους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές σχέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Στην απάντηση του, ο Επίτροπος, διευκρινίζει ότι «οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου κειμένου του νόμου 4354/2015, καθώς η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίεται στις ελληνικές αρχές. Κατά συνέπεια δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι είχε κατατεθεί πρόταση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη ή στον εγγυητή να εξαγοράσει το δάνειο του πριν αυτό πωληθεί, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις».

Στην απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου στη συνέχεια αναφέρεται:

«Παρά την απουσία της δυνατότητας επαναγοράς του δανείου πριν αυτό πωληθεί όπως γίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένης μεθοδολογίας υπολογισμού της αξίας του δανείου, που θα βοηθούσε στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών ο Επίτροπος Μοσκοβισί θεωρεί ότι το υπάρχον σύστημα, όπως έχει ψηφιστεί παρέχει τις απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των συμφερόντων των οφειλετών, είτε πρόκειται για πρωτοφειλέτες είτε για εγγυητές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση