HomeΚΡΗΤΗ«Πότε επιτέλους θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο αυθαιρέτων;»

«Πότε επιτέλους θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο αυθαιρέτων;»

Παρέμβαση στη βουλή για τη συνεχή αναβλητικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση προς το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να ενημερωθεί πότε θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο αυθαιρέτων το οποίο έχει αλλεπάλληλα εξαγγελθεί και αν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό οι απαιτούμενες ελαφρύνσεις και μειώσεις σε σχέση με την τακτοποίηση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αποπληρωμής από τους πολίτες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οργή και αγανάκτηση νιώθουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες κτισμάτων εκτός σχεδίου πόλης, εξαιτίας της μεγάλης αναβλητικότητας της Κυβέρνησης να καταθέσει το νέο νομοσχέδιο αυθαιρέτων.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα, έχουν δεσμευμένα ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς  και απειλούνται και από κατασχέσεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Oικιστών Αυθαιρέτων Ηρακλείου, τονίζει ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα σε εκατοντάδες πολίτες την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση οδηγεί από αναβολή σε αναβολή το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε σχέση με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου, αφού το περιεχόμενο του δεν έχει γίνει γνωστό.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου αυθαιρέτων, το οποίο έχει αλλεπάλληλα εξαγγελθεί;
  2. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτό , οι απαιτούμενες ελαφρύνσεις και μειώσεις σε σχέση με την τακτοποίηση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αποπληρωμής από τους πολίτες;
Διαφήμιση
Διαφήμιση