HomeΕΛΛΑΔΑΒίκυ Σταμάτη για αποφυλάκιση Ακη: Ηταν ένας αγώνας που κατακτήθηκε

Βίκυ Σταμάτη για αποφυλάκιση Ακη: Ηταν ένας αγώνας που κατακτήθηκε

Εμφανίστηκε χαμογελαστή, ευδιάθετη και ανακουφισμένη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή, ανακουφισμένη και με κόκκινα γυαλιά ηλίου σε σχήμα καρδιάς εμφανίστηκε η Βίκυ Σταμάτη, μετά την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Εμφανώς χαρούμενη η Βίκυ Σταμάτη αποκάλυψε στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι της ότι πήγε να πάρει σήμερα το γιο της από το σχολείο και αφού τον αγκάλιασε του είπε: «Αγάπη μου, ψυχή μου, σήμερα έρχεται ο μπαμπάς στο σπίτι».

Εν συνεχεία δήλωσε στην κάμερα του STAR για την αποφυλάκιση του σύζυγου της «Ελπίζω μέσα στη μέρα να έρθει ο Άκης και να ξεπεραστεί μια μικρή νομική εμπλοκή. Ήταν ένας αγώνας που κατακτήθηκε». Ωστόσο, σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, κάτι που αναμένεται την Παρασκευή.

Βρήκε τα 200.000 ευρώ και βγαίνει από τη φυλακή ο Ακης

Τελικά, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρώην υπουργός αναμένεται να αποφυλακιστεί αύριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες και θα φύγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για το σπίτι της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, στο Χαλάνδρι.

Τα χρήματα φαίνεται πως συγκεντρώθηκαν από «δωρεές φίλων του». Πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν μείνει μόνο οι διαδικαστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε ο πρώην υπουργός να βγει από τη φυλακή. Συγκεκριμένα, πρέπει να κατατεθεί η εγγυητική στην τράπεζα, αντίγραφο αυτής να αποσταλεί στην Εισαγγελία και εν συνεχεία η πράξη αποφυλάκισης, η οποία θα πρέπει να σταλεί στη φυλακή προκειμένου ο κ. Τσοχατζόπουλος να μπορέσει να βγει από αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr όλες αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως αύριο.

Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το αίτημά του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ από το δικαστήριο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας μόνο δικαστής) έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί με τους εξής τρόπους: είτε με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ενός ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Μόνο ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας στα 100.000 ευρώ.

Οπως υποστήριξε χθες ένας εκ των  συνηγόρων του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να μαζέψει μόλις 50.000 ευρώ από δανεικά, τα οποία προτίθεται να το καταβάλει. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών «Αγ. Παύλος» και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά», υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη πολιτεία. Η επέμβαση της πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

Οι περιοριστικοί όροι

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κ. Τσοχατζόπουλο για την αποφυλάκισή του είναι:

καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,

απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,

απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,

μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση

υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού είχε εισηγηθεί στις αρχές Απριλίου η εισαγγελέας, για λόγους υγείας. Η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει πως θα έπρεπε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Όπως είχε πει τότε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στο άλλο. «Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», είχε αναφέρει η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία τριών προς δύο, είχε κάνει δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής των είκοσι ετών με περιοριστικούς όρους, που του είχε επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση