HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

ΣχόλιοΣχόλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση σχολιάζει τα όσα έγιναν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ενώ καλεί τους Ηρακλειώτες να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση για την επέτειο της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας ήταν η διαρκής λογομαχία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί αναρτήσεων, κλπ με τι περιεχόμενο αλήθεια; Την πατρότητα των ελάχιστων έργων που συζητήθηκαν στο ΔΣ και έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Αντί να απολογηθούν τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή, όσο και η σημερινή αλλά και οι κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δήμο σε υποδομές, σε χώρους άθλησης, σε χώρους πρασίνου, θέλουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Γι’ αυτό φωνάζουν.

Φωνάζουν όμως κυρίως για να κρύψουν τη σύμπνοια τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου: γι’ αυτό ψήφισαν και οι 3 (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) την αποκατάσταση του δημοτικού κτηρίου στην 25ης Αυγούστου όχι για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού του Ηρακλείου αλλά για να παραχωρηθεί στους touroperators και στο τουριστικό κεφάλαιο, μιας και είναι «μαγαζί γωνία».

Επιπλέον, τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης: απλήρωτη υπερωριακή εργασία, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, κλπ  και ήρθαν να ενημερώσουν για αυτά ώστε να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο ελάχιστα απασχόλησαν το Σώμα.  Μάλιστα ο Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση του ΔΣ ώστε αυτά να μην συζητηθούν καθόλου!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν παίρνει μέρος σε σικέ αντιπαραθέσεις. Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που «μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα» για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Αποτελούν μέρος και όχι λύση του προβλήματος.

Ο Ηρακλειώτικος λαός να  δώσει δυναμικό, μαζικό, μαχητικό παρόν στην Απεργίας της 1ης Μάη και στον ταξικό της εορτασμό την Δευτέρα 1 Μαΐου στις 10πμ στην Πλ. Ελευθερίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση