Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους τοπικούς φορείς, για το πρόγραμμα στέγασης και στέγασης φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη.

Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Λότζια, ενώ θα παραστεί και τετραμελής αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας με επικεφαλής τον Φιλίπ Λε Κλερκ.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν 125 κατοικίες σε όλη την Κρήτη προκειμένου να φιλοξενηθούν έως και 750 πρόσφυγες. Σε κάθε σπίτι θα διαμένουν οικογένειες ή θα συγκατοικούν άτομα που πιθανότατα θα γνωρίζονται μεταξύ τους. Επίσης στις δομές οι οποίες θα δημιουργηθούν, αναμένεται να απασχοληθούν 45 με 50 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ και είναι 12μηνης διάρκειας.

Στη σύμπραξη, μετέχουν η Αναπτυξιακή Πλοηγός Ηρακλείου, ΑΚΟΜΜ από το Ρέθυμνο, η Αναπτυξιακή Λασιθίου και η σύμπραξη Χανίων ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος, έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά την υπογραφή της σύμβασης θα παραστεί στη συνεδρίαση της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση