HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου λόγω Brexit

Υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου λόγω Brexit

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα έχει συμβολική σημασία για τους επενδυτές», λένε οι αναλυτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό οκτώ ημερών έναντι του δολαρίου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διετείς διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ισοτιμία της μειώθηκε πριν το μεσημέρι στα 1,2417 δολάρια ανά λίρα (κατά περίπου 2 σεντς σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας), έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 1,2377 δολάρια. Έναντι του ευρώ, το βρετανικό νόμισμα παρέμεινε σταθερό, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 86,87 πένες, ενώ στην αγορά της Ασίας είχε υποχωρήσει στις 87,35 πένες, που είναι η χαμηλότερη ισοτιμία 12 ημερών, όπως αναφέρει το reuters.

Ορισμένοι αναλυτές τόνισαν ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα έχει συμβολική μόνο σημασία για τους επενδυτές, ενώ πραγματικός οδηγός για την ισοτιμία της στερλίνας θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και η ευρωστία της βρετανικής οικονομίας στο μέλλον.

Η Μέι, που υπέγραψε χθες την επιστολή για το Brexit και συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, θα ενημερώσει σήμερα τη βρετανική Βουλή, ενώ ο Τουσκ αναμένεται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση