HomeHL-GreeceΣυνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα για την εκροή καταθέσεων

Συνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα για την εκροή καταθέσεων

Σήμερα το πρωί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Γιάννη Στουρνάρα θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 11 το πρωί, πριν αναχωρήσει για τη Μάλτα.

Αντικείμενο είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές ανάπτυξης αλλά και το πρόβλημα της φυγής των καταθέσεων .

Για το θέμα των καταθέσεων η μείωση των οποίων έφτασε στα 4 δισ. ευρώ, τους πρώτους μήνες του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί εκ νέου η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον E.L.A. στα 46,6 δισ. ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει στο κ. Στουρνάρα ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι το «κλειδί» για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η «εμπιστοσύνη» αποτελεί κλειδί και για την άρση των capital controls διότι αν συνεχιστεί η αρνητική τάση στις καταθέσεις, ίσως χρειαστεί σύντομα αυστηροποίηση τους, για να μην απειληθούν η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και οι καταθέσεις των πολιτών.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η επίλυση του προβλήματος απαιτεί πολιτική βούληση, οικονομική σταθερότητα, αντιμετώπιση των εμποδίων, επιτάχυνση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, νομική προστασία των στελεχών των τραπεζών και δημιουργία δευτερογενούς αγοράς με δραστηριοποίηση εταιρειών διαχείρισης, ώστε να γίνουν τα γρήγορα βήματα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μείωσης των «κόκκινων δανείων» κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2019.

Όσον αφορά το θέμα της Τράπεζας Αττικής ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει στον Γιάννη Στουρνάρα ότι για όλες τις παραλείψεις και τις σκιές στις δανειοδοτήσεις υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση