HomeHL-9Καταγγέλλουν τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου

Καταγγέλλουν τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις διοικήσεις των νοσοκομείων Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο καταγγέλλουν τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας, που καλούνται να υπογράψουν εργαζόμενες στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Διοίκηση των νοσοκομείων Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ/Βενιζέλειο όπου με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, καλεί τις εργαζόμενες στην καθαριότητα και τη σίτιση, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη τους για δουλειά, να υπογράψουν σύμβαση εργασίας που έχει σαν πρώτο και βασικό όρο την απεμπόληση του δικαιώματος διεκδίκησης ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης πέραν τις 31/12/2017 !!!

Είναι η ίδια κυβέρνηση και η ίδια διοίκηση που πρίν από μερικό διάστημα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα περιστατικά καταστρατήγησης του δικαιώματος της μητρότητας για τις καθαρίστριες των πρώην εργολαβικών συνεργείων και δήλωνε ότι θα διόρθωνε το πρόβλημα με τροποποίηση της σύμβασης σε σύμβαση έργου.

Τώρα έχει το θράσος να καλεί τις εργαζόμενες να υπογράψουν και μάλιστα να το πλασάρει σαν συμφέρον τους, μια σύμβαση που θα ζήλευαν μέχρι και τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία.

Η σύμβαση εκτός τον εκβιασμό απεμπόλησης του δικαιώματος διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ανοίγει το ζήτημα του «εργάσιμου χρόνου», της μετακίνησης των εργαζομένων όπου και όποτε θελήσει η εργοδοσία, την μισθολογικά «παντρέματα» δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου προκειμένου να γλιτώσει μισθούς και επιδόματα κ.α

Απαιτούμε Τώρα η κυβέρνηση και η Διοίκηση των Νοσοκομείων, να πάρουν πίσω τη σύμβαση έκτρωμα, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε τους/τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των Νοσοκομείων (πρώην εργολαβικές) να μην υπογράψουν αυτό το έκτρωμα που τις δένει χειροπόδαρα και με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να απευθυνθούν στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ και μαζί να δώσουμε τη μάχη αυτή, όπως δώσαμε και τη μάχη της διατήρησης των θέσεων εργασίας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση