HomeΕΛΛΑΔΑΑντωνοπούλου: Νέο πρόγραμμα εργασίας για 10.000 ανέργους

Αντωνοπούλου: Νέο πρόγραμμα εργασίας για 10.000 ανέργους

Eντός Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εργασίας για 10.000 ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, εντός του Φεβρουαρίου, προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα θα έχει χρονική διάρκεια 12 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες.

«Στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για 10.000 ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», είπε η αναπληρωτής υπουργός.

Σημείωσε, δε, ότι στο πλαίσιο των υποστηρικτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας το κράτος συνεισφέρει 381 ευρώ το μήνα και σε περίπτωση που ο άνεργος είναι άνω των 50 ετών, η συνεισφορά για εργασία στον ιδιωτικό τομέα φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο τομέα, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο».

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση