Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποπλάνησης μαθητριών στο Γυμνάσιο Αρχανών.

Η αίθουσα του δικαστηρίου έχει γεμίσει από μαθήτριες και γονείς που δηλώνουν σοκαρισμένοι με τα όσα έζησαν τον περασμένο Φλεβάρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – κάθεται ο 45χρονος Ιρανός εργάτης ο οποίος πλησίαζε τις μαθήτριες και της ζητούσε να τον βοηθήσουν σε κάποια εργασία που έκανε μέσα σε μία αποθήκη. Εκεί τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των οκτώ οικογενειών που τα παιδιά τους έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο εργάτη.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν κατά τις καταθέσεις τους, από την ημέρα που τα παιδιά τους έζησαν αυτές τις μαρτυρικές στιγμές ζουν έναν εφιάλτη ενώ σε μία περίπτωση – όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο – μία μαθήτρια χρειάζεται ακόμη ψυχολογική στήριξη από ειδικό.

Την ίδια ώρα, μία άλλη μαθήτρια, όπως κατέθεσε η μητέρα της, βλέπει ακόμα εφιάλτες ενώ έχει πάρει από φόβο όλους τους εργάτες.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειες για κάθε μία από τις μαθήτριες χωριστά. Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, ο 45χρονος από το Ιράν προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών και όχι σε ασελγείς πράξεις. Ωστόσο υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός υπογραμμίζοντας ότι οι πράξεις του καταδεικνύουν διαστροφή. Ο ίδιος κατηγορούμενος πάντως εμφανίστηκε συντετριμμένος και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των μαθητριών.

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Αστυνομικοί βρίσκονται τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και έξω από τα δικαστήρια υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής – αν εξαιρέσουμε την έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα – τα πνεύματα φαίνεται να είναι ήρεμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση