HomeΕΛΛΑΔΑΣοβαρές ενστάσεις για την ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης

Σοβαρές ενστάσεις για την ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης

Πρώην πρόεδροι δικαστικών ενώσεων εκφράζουν την αντίθεσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις πρώην πρόεδροι δικαστικών Ενώσεων απέστειλαν κοινή επιστολή  προς τους συναδέλφους δικαστές και εισαγγελείς στην οποία εκφράζουν τη θλίψη, την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την ίδρυση της νέας  δικαστικής Ένωσης, αυτή της Ένωσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών.

Την  επιστολή υπογράφουν τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, ο πρώην αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριος Κυριτσάκης, ο πρώην αρεοπαγίτης και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής.

Κατ΄  αρχάς, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι τους προκαλεί «θλίψη, ανησυχία και προβληματισμό το άκουσμα της είδησης ότι ορισμένοι από τους εν ενεργεία ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αποφάσισαν να συστήσουν   Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών».

Σύμφωνα με τους τέσσερις:

-Θλίψη τους προκαλεί, «αυτό καθ΄ αυτό το γεγονός»,

-Ανησυχία τους προκαλεί,  η  ενότητα και η περαιτέρω πορεία του δικαστικού και  του εισαγγελικού κλάδου και

-Προβληματισμό, τους προκαλεί η σκοπιμότητα και ο στόχος αυτού του εγχειρήματος της ίδρυσης της νέας Ένωσης.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους υπενθυμίζουν ότι «τα ζητήματα του κλάδου είναι ίδια και αδιαίρετα για όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ανεξαρτήτως βαθμού και δικαιοδοσίας», ενώ υπογραμμίζουν ότι «ο κατακερματισμός και η διαίρεση του κλάδο μόνο βλαπτική για τους ταγούς της απονομής της Δικαιοσύνης θα είναι και ενδεχομένως να αποτελέσει τη θρυαλλίδα διάσπασης και για άλλους βαθμούς δικαιοδοσίας».

Πιστεύουν και ελπίζουν, τέλος, ότι οι συνάδελφοί τους δεν θα θελήσουν, έστω και ολίγοι, να  επωμιστούν το μεγάλος βάρος και την ευθύνη της αποδυνάμωσης «των κραταίων και ευπρόσωπων Ενώσεων μας, θυσία στο βωμό παροδικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ανάρτησε στο σάιτ του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου το χθεσινό  της  χαιρετισμό στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, προσθέτοντας μια ακόμη παράγραφο η οποία  δεν ειπώθηκε  επί του βήματος και αναφέρει ότι θα συγκληθεί επιστημονική συζήτηση με πολιτικά πρόσωπα, δικαστές, κ.λπ. για το θέμα  της παράτασης κατά δύο χρόνια του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση