HomeΚΟΣΜΟΣΔυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι που επιτέθηκαν σε πολίτες και αστυνομικούς

Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι που επιτέθηκαν σε πολίτες και αστυνομικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί την Παρασκευή, στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, από πυρά Ισραηλινών δυνάμεων, όταν επιχείρησαν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των πολιτών και των αστυνομικών, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε αφού προηγουμένως έριξε το αυτοκίνητό του σε μια στάση, κοντά στον οικισμό Κίριατ Άμπα της Δυτικής Όχθης, έξω από την πόλη της Χεβρώνας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους που περίμεναν το λεωφορείο. «Οι (ισραηλινές) δυνάμεις που ήταν παρούσες στο σημείο απάντησαν (…) ανοίγοντας πυρ εναντίον του οχήματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας από τους δράστες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Άλλος ένας Παλαιστίνιος που επέβαινε στο όχημα τραυματίστηκε από τα πυρά.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον μιας Ισραηλινής αστυνομικού κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, μια από τις εισόδους της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Η αστυνομικός αντέδρασε, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Ο δράστης ήταν ηλικίας 28 ετών και κάτοχος ιορδανικού διαβατηρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, ο 28χρονος «έτρεχε προς τους αστυνομικούς κρατώντας ένα μαχαίρι». Επάνω του βρέθηκε κατόπιν άλλο ένα μαχαίρι. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν έπαθε το παραμικρό.

Να σημειωθεί ότι στην Πύλη της Δαμασκού έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε το νέο κύμα της βίας, το φθινόπωρο του 2015. Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο σημείο αυτό, ενώ προσπαθούσαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς, στις περισσότερες περιπτώσεις με μαχαίρια.

Η Πύλη της Δαμασκού αποτελεί την κύρια είσοδος της Παλιάς Πόλης από την πλευρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της παλαιστινιακής, κατεχόμενης πλευράς της πόλης που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ το 1967.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση