HomeΚΟΣΜΟΣΓάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

 Δεκάδες οι «μάρτυρες» σύμφωνα με τη Χαμάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και συνέλαβαν δεκάδες άλλους ύποπτους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζει να εμποδίζει την τρομοκρατική δραστηριότητα στο νοσοκομείο Σίφα».

«Είκοσι τρομοκράτες εξοντώθηκαν στο νοσοκομείο Σίφα μέχρι στιγμής σε διάφορες συμπλοκές και δεκάδες ύποπτοι συλληφθέντες επί του παρόντος ανακρίνονται», πρόσθεσε.

«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει ποτέ να είναι πεδία μάχης», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε ανάρτηση με τίτλο: «Τα νοσοκομεία πρέπει να προστατεύονται. Κατάπαυση του πυρός τώρα».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε πως «δεκάδες χιλιάδες» βίαια εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο στο συγκρότημα του νοσοκομείου. Ένα από τα κτίρια της δομής φλέγεται, «έπειτα από αεροπορικό πλήγμα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «δεκάδες μάρτυρες», πτώματα που δεν μπορεί να απομακρυνθούν λόγω «της σφοδρότητας των πυρών».

Οι επικοινωνίες έχουν κοπεί, άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε χειρουργεία και σε τμήμα επειγόντων περιστατικών, συμπλήρωσε, καταγγέλλοντας το «νέο έγκλημα» του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως διεξήχθησαν «αεροπορικοί βομβαρδισμοί» στη συνοικία αρ Ρίμαλ, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο επλήγη επίσης από «οβίδες».

Δραματικές εκκλήσεις προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει χερσαία επίθεση στη Ράφα απευθύνει η διεθνής κοινότητα

«Στη Γάζα δεν βρισκόμαστε πλέον στα πρόθυρα του λιμού, είμαστε σε κατάσταση λιμού, που επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την έναρξη συνόδου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Απαντώντας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ, προέτρεψε τον Μπορέλ «να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ και να αναγνωρίσει το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα απέναντι στα εγκλήματα της Χαμάς».

Νέες πιέσεις από την Αίγυπτο, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κατάρ

Το Ισραήλ επέστρεψε στο Κατάρ για συνομιλίες μέσω μεσολαβητών με τη Χαμάς που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν μια ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα, στο πλαίσιο της οποίας οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα απελευθερώσουν 40 ομήρους, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν σαφές στο Ισραήλ ποιες είναι οι συνέπειες μιας στρατιωτικής ώθησης η πόλη της Ράφα στη νότια Γάζα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Δεν αρκεί η ρητορική, δεν αρκεί η δήλωση αντιπολίτευση, είναι επίσης σημαντικό να δηλωθεί τι θα συμβεί αν αυτό Η θέση καταστρατηγείται, τι γίνεται αν αυτή η θέση δεν είναι σεβαστός», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι ανθρωπιστικές συνέπειες και η απώλεια ζωών που θα προέκυπτε από ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα θα ήταν «καταστροφικές».

ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση