HomeΚΟΣΜΟΣΤράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητο μέχρι νεωτέρας το βασικό επιτόκιο

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητο μέχρι νεωτέρας το βασικό επιτόκιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προς το παρόν αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, η  Τράπεζα της Αγγλίας (BΟE) άφησε αμετάβλητο σήμερα το βασικό επιτόκιο της στο 0,25%, αλλά έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα μίας περαιτέρω μείωσής του φέτος, καθώς αξιολογεί τις πιθανές, πιο μακροπρόθεσμες, συνέπειες από την απόφαση για το Brexit, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στο 0,25% και της συνέχισης των αγορών κρατικών και εταιρικών ομολόγων.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε 0,3% στα 1,3195 δολάρια ανά στερλίνα, ενώ έχει κατρακυλήσει 11% από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BΟE σημείωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία ήταν μεν ισχυρότερα σε σχέση με ό,τι αναμενόταν μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, αλλά ότι δεν μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για τις πιο μακροπρόθεσμες προβλέψεις της.

Εάν οι προοπτικές τον Νοέμβριο παραμείνουν «σε γενικές γραμμές συνεπείς» με αυτές του περασμένου μήνα, όταν η BOE ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, «η πλειοψηφία των μελών της αναμένεται να στηρίξει μία νέα μείωση του επιτοκίου στο κατώτατο πραγματικό όριο» αργότερα στο έτος. Η Επιτροπή βλέπει το κατώτατο όριο ελάχιστα πάνω από το μηδέν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση