HomeHL-EconomyΟμόλογα: Συνεχίστηκε το «μίνι ράλι» ανάκαμψης

Ομόλογα: Συνεχίστηκε το «μίνι ράλι» ανάκαμψης

Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή (2/12) το «μίνι ράλι» ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Στο κλίμα αυτό κινήθηκαν και τα ελληνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρήσει για πρώτη φορά μετά από τρείς μήνες κάτω από το όριο του 4%.

Νέα ώθηση στις αγορές των ομολόγων έδωσαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η ικανοποιητική αυτή αύξηση, προκαλεί επιπλέον πιέσεις στη Fed για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της.

Ομόλογα: Υποχώρησε στο 2% το περιθώριο μεταξύ ελληνικού και γερμανικού 10ετούς

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 98 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,85% από 4,10% την Πέμπτη (1/12), έναντι 1,85% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,00% από 2,24% το προηγούμενο 24ωρο.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0445 δολάρια από το επίπεδο των 1,0497 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0538 δολάρια.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση