HomeΚΡΗΤΗΤο Ειρηνοδικείο Χανίων «έσωσε» την περιουσία υπερχρεωμένων δανειοληπτών

Το Ειρηνοδικείο Χανίων «έσωσε» την περιουσία υπερχρεωμένων δανειοληπτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περιουσία του έσωσε ένα ζευγάρι υπερχρεωμένων δανειοληπτών στα Χανιά, χάρη στην ευεργετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων που έκανε δεκτή την αίτησή του για υπαγωγή στο «Νόμο Κατσέλη». Οι δανειολήπτες βρίσκονταν αντιμέτωποι με χρέος συνολικού ύψους 80.000,00 ευρώ από τρία δάνεια που είχαν πάρει από δύο διαφορετικές τράπεζες.

Προσωρινή υπαγωγή

Μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί το ζευγάρι, μη μπορώντας να εξοφλήσει το χρέος του, απευθύνθηκε στο παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, και με τη συνδρομή των νομικών της συμβούλων, πέτυχε την προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, ορίζοντας παράλληλα ότι η μηνιαία οφειλή του στις τράπεζες θα ανέρχεται στα 80 ευρώ για τον άντρα και 70 ευρώ για τη γυναίκα μέχρι την επανασυζήτηση της υπόθεσής τους.

Στις δανειακές συμβάσεις όπου οι αιτούντες είναι εγγυητές, οι καταβολές εκ μέρους τους θα αρχίσουν εφόσον οι πιστωτές τους ενημερώσουν εγγράφως ότι ο πρωτοφειλέτης κατέστη υπερήμερος.

Επίσης, με την απόφαση του δικαστηρίου, το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να μην καταβάλει τις δύο δόσεις που συμπίπτουν με τις περιόδους των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Κάλεσμα στους δανειολήπτες

Μετά και από τη θετική αυτή εξέλιξη, το παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, απευθύνει έκκληση στους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Τετάρτης, ώρες 10.30 – 13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 18.30 – 21.00 στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 68, ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο ‎‎2821086245.

e-mail: [email protected]   www.eeke.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση