HomeΣΠΟΡΗ πρώτη αφαίρεση μεταλλίου στο Ρίο -Ντοπαρισμένος ο αρσιβαρίστας του Κιργιστάν

Η πρώτη αφαίρεση μεταλλίου στο Ρίο -Ντοπαρισμένος ο αρσιβαρίστας του Κιργιστάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο μετάλλιο για το Κιργιστάν, που κατέκτησε ο Ιζάτ Αρτίκοφ στα 69κ. της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι παρελθόν, καθώς ο αθλητής βρέθηκε ντοπαρισμένος.

Με απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) και λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε αρσιβαρίστας στην κατηγορία των 69 κιλών. Στο δείγμα του αθλητή ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη διεγερτική ουσία στρυχνίνη.

Αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση αποκλεισμού αθλητή λόγω ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο αθλητής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την απόφαση στο CAS, είτε στο παράρτημα του Ρίο, είτε στη Λωζάνη, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 21 Αυγούστου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σχετική ανακοίνωση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) αναφέρει: «Ο Ιζάτ Αρτίκοφ (Κιργιστάν, άρση βαρών, 69κ., 3η θέση) βρέθηκε θετικός στην ουσία στρυχνίνη. Ο αθλητής ακυρώνεται στην κατηγορία των 69 κιλών της άρσης βαρών, το μετάλλιό του αφαιρείται και αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016».

Ο Ιζάτ Αρτίκοφ σήκωσε 339 κιλά στο σύνολο (151 – 188) κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο του Κιργιστάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην ίδια κατηγορία, αυτή των 69κ., το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 22χρονος Κινέζος Ζιγιόνγκ Σι με 352 κιλά στο σύνολο (162 – 190), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Τούρκος, Ντανιγιάρ Ισμαγίλοφ με 351 (163 – 188).

Την 4η θέση κατέλαβε ο Κολομβιανός Χαβιέρ Μοσκέρα, ο οποίος σήκωσε 338 κιλά στο σύνολο (155 – 183).

Διαφήμιση
Διαφήμιση