HomeHL-WorldΣυναγερμός στο Παρίσι: Έκλεψαν χαρτοφύλακα με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Συναγερμός στο Παρίσι: Έκλεψαν χαρτοφύλακα με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Aπό τρένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς άγνωστος έκλεψε γύρω στις 18:30 τοπική ώρα από τρένο στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού έναν χαρτοφύλακα, που περιείχε έναν φορητό H/Y και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του ερχόμενου καλοκαιριού!

Ο χαρτοφύλακας ανήκε σε έναν 56χρονο μηχανικό του Δήμου του Παρισιού, είπε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου BFMTV. Ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο των αποσκευών πάνω από τη θέση του και λόγω καθυστέρησης του συρμού αποφάσισε να αλλάξει τρένο. Τότε ήταν που διαπίστωσε ότι η τσάντα του είχε κάνει φτερά.

Ο μηχανικός είπε ότι ο φορητός Η/Υ της δουλειάς του και τα δύο στικάκια USB περιείχαν απόρρητα δεδομένα και συγκεκριμένα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

 «Χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού για να βρουν τον κλέφτη

Οι Αρχές διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη «χτενίζοντας» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι Γαλλικές Αρχές θα διαφυλάξουν με ένα «εκτεταμένο σχέδιο» την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίου θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Οι Αρχές έχουν εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο από τη μία επιθέσεων σε πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού – μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα με τους 130 νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015 – και από την άλλη βίαιων ταραχών, σαν και αυτές που πυροδότησαν κοινωνικές και οικονομικές ανησυχίες τα τελευταία χρόνια.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων οι διοργανωτές στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση, η ΔΟΕ και συνεργαζόμενες εταιρείες θα διαθέσουν κάπου 320 εκατ. ευρώ για τα μέτρα ασφαλείας. Κάπου 45.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα επιστρατευτούν για την τελετή έναρξης, όταν κάπου 600.000 θεατές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να δουν σκάφη που θα μεταφέρουν τους αθλητές στον Σηκουάνα. Μετά την τελετή έναρξης κάοπυ 35.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα παραμείνουν σε επιφυλακή στο Παρίσι μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση