HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ένοχη η σιωπή της Κυβέρνησης στα αυξανόμενα περιστατικά βίας!»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ένοχη η σιωπή της Κυβέρνησης στα αυξανόμενα περιστατικά βίας!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες ακροαριστερούς που εισέβαλαν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, ο μηχανισμός δεν εξερράγη και δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές ή/και τραυματισμοί!

Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την ανοχή και, συνεπώς, την στήριξη που επιδεικνύει σε τέτοια περιστατικά βίας που καταλύουν κάθε έννοια του κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών.

Καταδικάζουμε οιαδήποτε ενέργεια βίας και κατάλυσης του κράτους δικαίου!

Καταδικάζουμε, ακόμη περισσότερο, κάθε προσπάθεια άσκησης βίας στους ιερούς ναούς, χώροι όπου τιμούνται τα χριστιανικά ιδεώδη της αγάπης και της αλληλεγγύης!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση