HomeΚΡΗΤΗΑπομακρύνθηκαν τα μηχανήματα συνεταιρισμού…λόγω χρεών

Απομακρύνθηκαν τα μηχανήματα συνεταιρισμού…λόγω χρεών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπασμένα λουκέτα και τεχνικούς να ξηλώνουν τα μηχανήματα του ελαιουργικού συνεταιρισμού βρήκε σήμερα ο διαχειριστής του χώρου όταν πήγε το πρωί στον χώρο της εργασίας του. Μέσα στο χώρο βρίσκονται ακόμα οι τεχνικοί της εταιρίας που είχαν προμηθεύσει τον συνεταιρισμό με μηχανήματα και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης λόγω χρεών.

Τα μηχανήματα είχαν αγοραστεί την περίοδο του 2006-2007 για ανακαίνιση και αφορούν τον α’ συνεταιρισμό Ιεράπετρας. Όπως είπε ο πρόεδρος κ. Αρώνης στο Ράδιο Λασίθι το χρέος του συνεταιρισμού δεν ξεπερνά τις 90.000 ευρώ, και υπάρχουν κάποιες προβληματικές επιταγές από το παρελθόν.

Η εταιρία είχε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα για τις προθέσεις της να κατασχέσει τα μηχανήματα ενώ υπήρχε εντολή εκτέλεσης της κατάσχεσης.

Ο κ. Αρώνης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο οποίος ενημερώθηκε το πρωί για το γεγονός ανέφερε πως ζητήθηκε παρέμβαση και παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης, ενώ στο σημείο πηγαίνει και δικηγόρος του συνεταιρισμού.

Η εταιρία βρίσκεται ήδη σε διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή, ενώ τα μηχανήματα θα παραμείνουν σε άλλο χώρο στην Ιεράπετρα για επτά μήνες, και αν ο συνεταιρισμός δεν ξεχρεώσει, τα μηχανήματα θα επιστραφούν στην εταιρία από την οποία αγοράστηκαν.

O κ. Αρώνης ανέφερε πως υπάρχει μια αντιδικία στον συνεταιρισμό για την επένδυση που έγινε παλαιότερα για την οποία υποστήριξε πως δεν ήταν αναγκαία.

Η εταιρία επικαλείται δανειακή σύμβαση που είχε υπογραφεί 25-07-2006 με τον τότε πρόεδρο και ανέφερε πως θα δινόταν δάνειο 280.000 για δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου, για το οποίο είχε μπει ενέχυρο όλο το εργοστάσιο. Τελικά είχε παραδοθεί μια μόνο γραμμή μικρότερης παραγωγής, το τότε εργοστάσιο πουλήθηκε και πλέον θα γίνει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η συνέχεια της υπόθεσης.

Ο κ. Αρώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πόρισμα του ορκωτού λογιστή θα αποκαλύψει τι ακριβώς έγινε στο παρελθόν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

www.radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση