HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Χάκερ «πολιορκούν» το κόμμα της Μέρκελ

Γερμανία: Χάκερ «πολιορκούν» το κόμμα της Μέρκελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομάδα χάκερ οι οποίοι, σύμφωνα με ειδικούς του χώρου της κυβερνοασφαλείας, στοχεύουν κατά κόρον επικριτές της ρωσικής κυβέρνησης, «πολιορκούν» το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίδα καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Trend Micro.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η συγκεκριμένη ομάδα, στην οποία έχει δοθεί το όνομα Pawn Storm, φέρεται να είναι πίσω από προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών και εταιρικών δεδομένων του CDU και συγκεκριμένων ατόμων ενδιαφέροντος σε δύο δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες email.

Έναν χρόνο πριν, η Pawn Storm είχε υποδειχθεί από την ίδια φίρμα ως υπαίτιο επιθέσεων που είχαν στοχεύσει υπολογιστές στη γερμανική Κάτω Βουλή. Οι πιο πρόσφατες επιθέσεις περιλαμβάνουν συντονισμένες επιθέσεις phishing με στόχο την υποκλοπή στοιχείων ταυτοποίησης, που επικεντρώνονται στο CDU και σημαίνοντες χρήστες, μέσω υπηρεσιών υπολογιστών που εδρεύουν στη Λετονία και την Ολλανδία.

Στα κεντρικά του CDU στο Βερολίνο, πηγή δήλωσε στο Reuters ότι το κόμμα διερευνά την αναφορά αυτή. Όσον αφορά στην Pawn Storm, θεωρείται πως είναι ενεργή εδώ και πάνω από μια δεκαετία, και πιστεύεται ότι είναι μία από τις μακροβιότερες ομάδες κυβερνοκατασκοπείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Φέρεται να έχει στοχεύσει οργανώσεις/ ομάδες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, καθώς και κυβερνήσεις χωρών της ανατολικής Ευρώπης, αλλά και της Τουρκίας, των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ακόμη, έχει στοχοποιήσει ένοπλες δυνάμεις, εταιρείες του χώρου της άμυνας και ΜΜΕ σε αυτές τις χώρες, κατά την Trend Micro.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση