HomeΣΠΟΡΗ Λοκομοτίβ Κούμπαν το τελευταίο κομμάτι του πάζλ του Φάιναλ Φορ , 81-67 την Μπαρτσελόνα.

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν το τελευταίο κομμάτι του πάζλ του Φάιναλ Φορ , 81-67 την Μπαρτσελόνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Στον πέμπτο αγώνα που διεξήχθη την Μ.Τρίτη 26/4 , η Λοκομοτίβ Κούμπαν , ολοκλήρωσε την έκπληξη ,  πετυχαίνοντας τρίτη και καθοριστική νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 81-67 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά στην ιστορία της .

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν , άρχισε πολύ δυνατά τον αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Ράντολφ , προκρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 26-21 . Ο καλός ρυθμός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε και έτσι οι Ρώσοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 50-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο , όμως , η Μπαρτσελόνα με επιμέρους σκορ 23-8 και κορυφαίο τον Ναβάρο ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 62-58 . Όμως η Κούμπαν ήθελε πιο πολύ την πρόκριση και με δικό της επιμέρους σκορ 23-5 στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήρε τελικά την νίκη-πρόκριση με 81-67.
Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ , που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σταματάει στα προημιτελικά , κορυφαίοι ήταν οι Ναβάρο με 12 πόντους , 4 ασίστ και σημαντική συνεισφορά στο καλό δεκάλεπτο των Μπλαουγκράνα και Περπέρογλου με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.
Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα , που είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν , για ακόμα άλλη μια φορά , ξεχώρισαν οι Ντιλέινι με 17 πόντους και 6 ασίστ , Σίγκλετον με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ και η έκπληξη  Μπροέχοφ με 14 πόντους .

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν , θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας , σε έναν ρωσικό εμφύλιο σε επίπεδο ομάδων και ελληνικό σε επίπεδο προπονητών ( Μπαρτζώκας –Ιτούδης ) .

Η Κούμπαν είναι σίγουρα το αουτσάιντερ , αλλά με βάση την φετινή της απόδοση και το μπλακ άουτ της ΤΣΣΚΑ, τα τελευταία χρόνια στα φάιναλ φορ, το αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση