HomeΚΡΗΤΗΓενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους για τα σχέδια της Κυβέρνησης για το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα:

“Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πιστός ακόλουθος των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκείνων δηλαδή που κάνουν πολέμους, ξεκληρίζουν λαούς, δημιουργούν προσφυγιά. Είναι οι ίδιοι που δίνουν τις κατευθύνσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, που σκοπό έχουν την παραπέρα εξαθλίωση του λαού και την υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Μπροστά στο δράμα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, διαλέγουμε να μην μείνουμε θεατές και να μην γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα! Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές που βγαίνουν μάλιστα από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.

Οι κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, δέχονται το νέο σαρωτικό χτύπημα που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς καθιστά τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα ατομική ευθύνη των ασφαλισμένων, ωθώντας τους προς την ιδιωτική ασφάλιση, για ακόμη πιο πλούσια κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η φοροληστεία που σχεδιάζουν αφορά και πάλι μόνο τις τσέπες του λαού που ματώνει καθημερινά και του ζητούν από παντού να πληρώνει, ενώ την ίδια που ώρα χαρίζουν φόρους και απαλλαγές στους μεγαλοεργοδότες!

Η κατάσταση των εργαζόμενων στον κλάδο μας γίνεται ακόμα χειρότερη. Οι ατομικές συμβάσεις έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς, με τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Με τα ωράρια «λάστιχο», την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων δίνεται η δυνατότητα στα μονοπώλια να κυριαρχούν.

Εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.

Τα μέτρα που υπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργαδοτών, είναι εργαλείο για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού. Δεν είναι προσωρινά. Είναι στρατηγική πολιτική επιλογή. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους.

Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας. Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του!

Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια!

Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Είναι χρέος μας να αποτρέψουμε: Τον νόμο – πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση