HomeΚΡΗΤΗ«Μπαλάκι» ευθυνών για το κονάκι Σαμή Μπέη – Νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου

«Μπαλάκι» ευθυνών για το κονάκι Σαμή Μπέη – Νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου στο Τρανταλλίδειο της οδού Ιδομενέως, ωστόσο περιορίζονται σε καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και λήψη προσωρινών μέτρων για την αποφυγή ατυχήματος.

Η απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχίας να προχωρήσει στην κατεδάφιση του πρώτου ορόφου του αρχοντικού Σαμή Μπέη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Από τη μια, αρχαιολόγοι, επιστήμονες και μεγάλη μερίδα Ηρακλειωτών διαμαρτύρεται έντονα για την κατεδάφιση του κτιρίου που αποτελεί μνημείο αρχιτεκτονικής για την πόλη του Ηρακλείου, και από την άλλη περίοικοι επιμένουν ότι το κτίριο, λόγω της εγκατάλειψης και της φθοράς έχει καταστεί επικίνδυνο για τους διερχόμενους και τις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, οι δήμοι Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και το Δημοτικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου δείχνουν να μην συμφωνούν μεταξύ τους για το μέλλον του Τρανταλλίδειου, κατηγορώντας αλλήλους για απουσία ενημέρωσης και προθέσεων. Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, το Δημοτικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο οποί ανήκει το κληροδότημα Τρανταλλίδη δηλώνει ότι έχει πρόθεση να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση